Aktuális

A magyar nemzeti Tanács 42.rendes ülésén döntöttek a képviselők a családbarát önkormányzatnak és a példamutató nagycsaládnak odaítélendő díjak létrehozásáról és odaítélésének feltételeiről. Napirenden szerepelt három oktatásügyi kérdés, valamint beszámoló hangzott egy, a tanács számára ingyenesen felajánlott ingatlan bérleti szerződésnek esetleges megkötéséről.

A hatáskörök egyelőre érintetlenek maradnak – Érthetőbbé és pontosabbá válik a jogszabály

Kulturális-, ifjúsági- és civil szervezetek, valamint tájékoztatással foglalkozó szervezetek is pályázhatnak

„Mint oldott kéve széthull nemzetünk” /Tompa Mihály/ – Magyarkanizsán mutatták be dr. Hódi Sándor könyvét

A magyar ajkú diákoknak tart a vajdasági iskolákban rendhagyó irodalmi órákat a Mécsvirág együttes

Mindenhol jó, csak otthon nem?! címmel hirdetett esszépályázatot a Magyar Nemzeti Tanács. Az elmúlt időszakban a vajdasági magyar közösségben is újra központi kérdéssé vált a „menni vagy maradni” kérdése, és azt tapasztaljuk, hogy sokan a szülőföld elhagyása mellett döntenek – indokolja a pályázat aktualitását az MNT.

Mélyen elítéljük ezt az embertelen és nemzetellenes támadást, amelyet a vajdasági magyarság legitim politikai vezetője és Vajdaság első számú közjogi tisztségviselője ellen követtek el, Magyarország és a nemzet fővárosában, ezrek szeme láttára, az Országgyűlés alakuló ülésének idején. Ami tegnap történt, az nem a politikai véleménnyilvánítás sajátos formája volt, hanem olyan barbárság és...

Az MNT Népesedési Akcióterve arra irányul, hogy minél többen vállaljanak gyermeket, illetve alapítsanak nagycsaládot. Az akcióterv a hagyományos értékek erősítését is fontosnak tartja. Ezek az anyaság, a család, a nagycsalád, a kereszténység, az összetartás és az összetartozás, a felebaráti szeretet és a felelősségvállalás.

Az első díjat a cse94716 jeligével ellátott pályamű, érdemelte ki, míg különdíjban a kisegér néven beküldött írás részesült.

Összesen 73 iskola részesül támogatásban ebből a forrásból.