Hírek a hivatalos nyelvhasználatból

A tanácskozáson ismertetett nemzetközi, európai és szerbiai autonómia-modellekkel foglalkozó esettanulmányok kétségtelenül új információkkal szolgálnak majd mind a tudományban mind a gyakorlatban tevékenykedő jogászoknak.

Most kezdi meg munkáját az MNT Nyelvrendőrsége. Két magyar fiatal járja Vajdaságot az év végéig, és dokumentálja a tapasztalatait a nyelvi jogok érvényesülése terén

Kétkötetes magyar tankönyvcsomaggal állt elő 2013-ban a Magyar Nemzeti Tanács. A nyelvkönyv 1000 példányban jelent meg a Forum Könyvkiadó gondozásában. A kiadvány szerzői: Andrić Edit, Gyöngyösi Lívia és Hetesy Bálint. A szerb anyanyelvűek számára összeállított tankönyvcsomag CD-mellékletet is tartalmaz.

Magyar Terézia önkormányzati fordító és Đorđija Zvicer informatikus kapta idén a Magyar Nyelv Hivatalos Használatáért Díjat

Fordítói szeminárium Szabadkán az önkormányzatok fordítóinak

A Díj ünnepélyes átadására a Kisebbségek világnapja alkalmából kerül sor. Jelölni lehet minden olyan szerbiai állampolgárságú, szerbiai lakóhellyel rendelkező, magyar és nem magyar nemzetiségű természetes személyt, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a magyar nyelv hivatalos használatának gyakorlati megvalósításához.

Magyar mint idegen nyelv tankönyvcsomag jelenik meg a magyarul tanulni vágyók számára.

A Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatja az érdekelteket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenlőségi Titkársággal megkötött együttműködési megállapodása alapján az idei évben is megteremtődtek a feltételek az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésére magyar nyelven.

XI. alkalommal rendezik meg Palicson a hagyományos jogi-nyelvhasználati tanácskozást

Beretka Katinka: Maga a törvényhozó sem látta át a nemzetek közötti kapcsolatok tanácsainak valós célját

‹ Előző 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 Utolsó »