Hírek a hivatalos nyelvhasználatból

A magyar nyelvű tesztelési lehetőséggel megoldódnak azok a nyelvi akadályok, amelyekkel az iskoláskor előtti nevelési intézmények, általános és középiskolák foglalkoztatottjai – a magyar nemzeti közösség tagjai a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeiben történő pszichofizikai alkalmassági felmérés során szembesültek.

Idén nem folytatódott a magyar nyelven történő pedagógusi alkalmassági vizsga gyakorlata – A Magyar Nemzeti Tanács kérelemmel fordult a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz

Az önkormányzatok közigazgatási vezetőinek tartottak ma tájékoztató előadást a Magyar Nemzeti Tanácsban

A jogosítványok megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgakérdések már elkészültek magyar nyelven és jelenleg a nyomdában vannak.

Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint csorbul a kisebbségi hivatalos nyelvhasználat azzal, hogy az újvidéki hatóság a városi buszok irányjelző feliratait latin betűsről cirillre cserélte, arra hivatkozva, hogy fontos a cirill betűkhöz való visszatérés a vajdasági székvárosban.

Interjú a Magyar Nyelv Hivatalos Használatáért Díj két díjazottjával, Horváth Istvánnal és Nikola Perušićyal

Az MNT-nek köszönhetően eddig 38 pedagógusunk tehetett alkalmassági vizsgát anyanyelvén

A tanácskozás résztvevői azon önkormányzatok közigazgatási hivatalainak vezetői és munkatársai voltak, ahol a magyar nyelv hivatalos használatban van

A bizottság a nyelvhasználati stratégia gyakorlati megvalósulási lehetőségeiről is tanácskozott