Pannónia Alapítvány

 

A Pannon Televíziót és a Pannon Rádiót a Pannónia Alapítvány működteti, amely azzal az elsődleges céllal alakult, hogy fejlessze Vajdaságban a magyar nyelvű tájékoztatást, és hozzájáruljon a vajdasági magyarság közösségként való megmaradásához, társadalmi felzárkózásához, valamint az euroregionális integráció erősítéséhez. A médiaház a szabadkai Magyar Házban működik.

A Pannon Televízió időosztásos rendszerben nyert frekvenciát Szabadka területén. Az éterben fogható napi hatórás műsor mellett a Pannon TV-nek a kábeltelevíziós rendszerben huszonnégy órás műsorideje van, ezenkívül a Telekom IPTV szolgáltatása által is követhetők a műsorok. A Magyar Nemzeti Tanács médiastratégiájának részeként a Pannon TV a vajdasági magyar televíziós hálózat központja, a rendszer kialakítása 2012-ben, a stratégia elfogadása után megkezdődött.

A Pannon Rádió 24 órás magyar nyelvű műsort sugároz. A cél a szórakoztatás mellett az értékközvetítés és a folyama­tos tájékoztatás.

A műsorok nézhetőek és hallhatóak élőben az interneten is.

A Pannon RTV dinamikusan fejlődő médiaház, melynek stábja napi 4-5 órányi saját gyártású műsort készít.

Emellett rendszeresen tudósít a nagyobb horderejű eseményekről Vajdaság egész területéről, valamint az Anyaországból is. A Pannon RTV számos művelődési rendezvény médiaszponzora, melyekről többkamerás felvételt készít. Műsorainak jelentős részét feliratozza szerb, illetve magyar nyelvre.

A Pannon RTV egyik fontos küldetése a magyar-szerb párbeszéd előmozdítása.

A Pannon RTV műsorait ma már 80, zömében egyetemi végzettségű, átlagban 35 év alatti fiatal munkatárs készíti.

 

Főbb műsorok:

Híradó

A legfontosabb vajdasági, szerbiai, magyarországi és az Európai Unióval kapcsolatos folyamatok és történések naprakész bemutatása. A magyarság mindennapjait befolyásoló aktuális társadalmi, gazdasági, mezőgazdasági, szociális, kulturális és egészségügyi kérdések feldolgozása. Önkormányzatok, települések, magyar kötődésű intézmények eseményeinek bemutatása. Pannon Híradó 17.30-tól és 20.00-tól élőben, minden nap.

 

Szubjektív

Közéleti interjú a Pannon TV-ben. Politika, kultúra, gazdaság, egészségügy és minden más, ami az emberek mindennapjait érinti.

Pannon gazda

Aktuális mezőgazdasági témák, előtérben a vajdasági gazdák problémáival, sikereivel. Növénytermesztés, állattenyésztés, értékesítés, támogatások, érdekességek.

          

Életmód

A régió egészségügyi helyzetképe, a vajdasági emberek egészségügyi problémái, a különböző betegségek megelőzése. A mentális problémák kezelése és a lelki egészség megőrzése. Rászorulók, szociális programok, akciók. Különös emberek és élethelyzetek.

 

Vitrázs

Koncertek, irodalmi estek, kiállítások, fesztiválok, művelődési egyesületek tevékenysége, színházi bemutatókés kulisszatitkok. Vajdaság művelődési krónikája.

 

Közügyek

Közéleti, politikai, gazdasági, szociális és oktatási témák a Pannon Televízióban. Egy órás élő háttérműsor vendégekkel, aktuális riportokkal és elemzésekkel.

 

Quartett

Ahol a vendégeket kimozdítjuk komfortzónájukból. Ahol a műsorvezetők közvetlen, kendőzetlen formában beszélgetnek művészekkel, közéleti emberekkel kulturális eseményekről, művészetről, sportról és a hétköznapi élet értékeiről. Ahol belesünk a kulisszák mögé. Ahol szórakoztatunk. A Pannon TV kultúrbulvár műsora.

 

 Green Box

Hulladékgazdálkodás, légszennyezés, vízvédelem, fásítás és erdősítés, alternatív energiaforrások, ökoturizmus. Vajdaság természeti rezervátumainak és védett vízi élőhelyeinek bemutatása.

 

 Sport-les

Beszámoló a Régió legjelentősebb sporteseményeiről. A vajdasági magyar sportolók nemzetközi sikerei. Az olimpiák, világ- és Európa-bajnokságok vajdasági magyar hősei. Látogatás a régió klubjainál, egyesületeinél. Szabadidős-, iskolai és veteránsport. Különleges sportágak bemutatása.

 

 Kánon

A Pannon TV kéthetente jelentkező vallási műsora. Elsősorban a Vajdaság területén tevékenykedő történelmi egyházakkal és vallási közösségekkel kapcsolatos témákkal foglalkozunk. A katolikus, a református, az evangélikus egyház eseményeit kísérjük figyelemmel, de bemutatjuk a szerb pravoszláv egyházat, valamint a zsidó és az iszlám közösséget is.

 

Marketing

A Pannon RTV keretében működő Pannon Marketing Kft. átfogó szolgáltatást kínáló kreatív ügynökség.

Szolgáltatásaink:

·         televíziós és rádiós reklámok kidolgozása és sugárzása,

·         többnyelvű reklám- és PR-filmek készítése és sugárzása,

·         tévés és rádiós reklámkampányok kidolgozása és lebonyolítása,

·         rendezvények felvételezése,

·         kész PR-anyagok szerb nyelvre való fordítása, feliratozással vagy szinkronizálással.

 

 

Elérhetőségek:

Ago Mamužić u. 11.

24000 Szabadka

Tel.: +381 24 621-409

Fax.: +381 24 621-402

www.pannonrtv.com

marketing@pannonrtv.com

 

A Pannon Televízió Fő- és felelős szerkesztője: Kozma Zoltán

A Pannon Rádió Fő- és felelős szerkesztője: Orosz Ildikó

Igazgató: Bodzsoni István