Fondacija "Panonia"

Osnivač Televizije Panon i Radija Panon je Fondacija Panonija, koja je formirana sa prvobitnim ciljem da razvija javno informisanje na mađarskom jeziku u Vojvodini, te da doprinosi opstanku vojvođanskih Mađara kao zajednice, njihovom napredovanju i jačanju euroregionalne integracije. Medijska kuća obavlja svoju delatnost u “Kući Mađara” u Subotici

Televizija Panon je dobila frekvenciju u sistemu „tajm-šeringa“ za teritoriju Subotice.  Pored zemaljskog prijema šestočasovnog dnevnog programa, TV Panon dvadeset četiri sata na dan emituje programe u sistemu kablovske televizije, a pored toga, programi Televizije se mogu pratiti i preko Telekom IPTV sistema u celoj Vojvodini.  Kao deo medijske strategije Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, TV Panon je centar  vojvođanske mađarske televizijske mreže, a izgradnja ovog sistema je započeta 2012. godine, nakon usvajanja strategije.

Radio Panon emituje 24-časovni program na mađarskom jeziku. Pored emitovanja programa zabavnog karaktera, cilj radio stanice je  promocija kulturnih vrednosti i stalno informisanje slušaoca o aktuelnim zbivanjima u zemlji i u inostranstvu.

Programi se mogu gledati i slušati  uživo i na internetu.

RTV Panon je medijska kuća koja se dinamično razvija i čiji štab dnevno priprema 4-5 sati programa sopstvene produkcije.

Osim toga, redovno izveštava o većim događajima sa cele teritorije Vojvodine, odnosno Srbije, kao i iz matične države mađara. RTV Panon je medijski sponzor velikog broja kulturnih manifestacija o kojima redovno snima i sa  više kamera. Značajan deo programa se titluje na srpski, odnosno mađarski jezik.

Jedan od važnih misija RTV Panon je unapređenje mađarsko-srpskog dijaloga.

Programe RTV Panon pravi 80, uglavnom visoko obrazovanih mladih saradnika, prosečne starosti od 30 godina.

 

Hradó / Dnevnik

Aktuelni pregled najvažnijih vesti vezanih za procese i dešavanja u Vojvodini, Srbiji, Mađarskoj i Evropskoj uniji. Obrada aktuelnih društvenih, privrednih, poljoprivrednih, socijalnih, kulturnih i zdravstvenih pitanja koji utiču na svakodnevicu Mađara i drugih građana Srbije.  Prikaz događaja vezanih za lokalne samouprave, naselja i institucije.

Pannon Híradó (Panon Dnevnik) se emituje svakog dana u 17.30 i 20.00 uživo.

 

Szubjektív

Interjui sa ličnostima iz javnog života: politika, kultura, privreda, zdravstvo i sve što se tiče svakodnevnice naših građana.

 

Pannon gazda

Aktuelne teme iz poljloprivrede u prvom planu sa problemima i uspesima poljoprivrednika iz Vojvodine. Biljna proizvodnja, stočarstvo, prodaja, finansiranje, zanimljivosti.

 

Életmód

Stanje na polju zdravstva u regiji, zdravstveni problemi Vojvođana, prevencija različitih bolesti, lečenje mentalnih problema i očuvanje duševnog zdravlja. Socijalni slučajevi, socijalni programi, akcije. Neobični ljudi i neobične životne situacije.

 

Vitrázs

Koncerti, književne večeri, izložbe, festivali, aktivnosti kulturnih  organizacija, pozorišne predstave, premijere i razgovori o događajima iza kulisa. Vojvođanska kulturna hronika.

 

Közügyek

Teme iz javnog života, politike, privrede, socijalne zaštite i obrazovanja na Televiziji Panon. Jednočasovni dokumentarno-reportažna emisija uživo sa gostima, aktuelnim reportažama i analizama.

 

Quartett

Emisija u kojoj pomeramo naše goste iz njihove zone komfora, u kojoj  voditeljke na neposredan način i iskreno  razgovaraju sa umetnicima i ličnostima iz javnog života o kulturnim događajima, umetnosti, sportu i vrednostima svakodnevnog života.  Emisija koja gledaocima omogućuje  da proniknu u događaje iza kulisa i u kojoj im pružamo dobru zabavu. Emisija TV Panon o kulturi i zabavi.

 

Green Box

Odlaganje otpada, zagađenje vazduha, zaštita voda, pošumljavanje i pozelenjivanje, alternativni izvori energije, eko-turizam. Zaštita životne sredine, prikaz prirodnih rezervata i zaštićenih vodenih staništa u Vojvodini.

 

Sport-les

Izveštavanje o najznačajnijim sportskim događajima regiona. Međunarodni uspesi sportista iz Vojvodine.  Vojvođanski heroji olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava. Posete sportskim klubovima i udruženjima u regionu. Rekreativni, školski i veteranski sportovi. Prikazivanje posebnih sportskih grana.

 

Kánon

Verski program, koji se emituje svake druge nedelje. Prvenstveno se bavi temama vezanim za crkve i verske zajednice aktivne na teritoriji Vojvodine. Emisija prati dešavanja u katoličkoj, reformatskoj i evangelističkoj crkvi, ali prikazuje i Srpsku pravoslavnu crkvu, jevrejsku i islamsku zajednicu.

 

 

Marketing

 

Panon Marketing d.o.o., koji deluje u okviru RTV Panon,  jeste kreativna agencija koja nudi sveobuhvatni krug usluga.

 

Naše usluge:

 

-        izrada i emitovanje televizijskih i radio-reklama,

 

-        izrada i emitovanje reklamnih i PR filmova na više jezika

 

-        izrada i realizacija reklamnih kampanja za televiziju i radio

 

-        izrada snimaka o manifestacijama

 

-       prevod gotovih PR materijala na srpski jezik sa titlovanjem ili sinkronizacijom.

 

Glavni i odogovorni direktor televizije "Pannon" : Kozma Zoltán

Glavni i odgovorni direktor radija "Pannon": Orosz Ildikó

Direktor: Bodzsoni István

 

Age Mamužića 11.

24000 Subotica

Tel.: +381 24 621-409

Fax.: +381 24 621-402

marketing@pannonrtv.com