Saopštenje za javnost

Најоштрије осуђујемо овакав напад на људско достојанство и нацију, који је био усмерен на легитимног политичког представника војвођанских мађара и највишег званичника АП Војводине у центру престонице Мађарске и мађарске нације, испред хиљаде очевидаца у току конститутивне седнице Парламента. Оно што се јуче десило није био посебан вид изражавања политичких ставова, већ варваризам и срамота,...

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine je razočaran zbog odluke Ustavnog suda Srbije od 16. januara, sa kojim je Ustavni sud kao protivustavne ukinuo neke odredbe Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta, dr. Tamaš Korhec, najavio je da će na narednoj sednici Saveta biti usvojena i odluka o proglašenju 14. novembra kao Dan likovne kulture vojvođanskih Mađara.

Skupština Grada Subotica na svojoj sednici dana 30.04.2013. godine doneo je Odluku o delimičnom prenosu osnivačkih prava nad ustanovom kulture pozorišta „Deže Kostolanji” na Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine.

На састанку је договорено да се отклоне сви неспоразуми између Савета и Града Новог Сада.

‹ Prethodni 1 | 2 Poslednji »