Vesti iz obrazovanje

Predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta i Saveza mađarskih učenika Vojvodine su obišli 35 srednjih škola kako bi prvenstveno učenike koji na mađarskom jeziku završavaju srednje obrazovanje informisali o mogućnostima za nastavak školovanja.


U sklopu programa zatvaranja 2013-te godine kao godine učenika u rasejanju, Mađarski nacionalni savet je podelio 519 paketa za učitelje mađarskih odeljenja.

Nacionalni savet Mađarske nacionalne manjine proširiće krug stipendista, tako da će od sledeće školske godine stipendirati ukupno 800 studenata, prenosi danas portal "Vojvodina danas" (Vajdasag ma).

Udžbenici za nastavu u osnovnim školama na mađarskom nastavnom jeziku spremni su za štampu, a u Mađarskom nacionalnom savetu očekuju da će se naći u rukama đaka krajem prve nedelje septembra.

Представници Националног савета мађарске националне мањине су учествовали на саветовању организованом од стране члана Градског већа Града Суботице, гђе. Етеле Јеринкић поводом практичне примене закона о националним саветима у образовним установама на подручју Суботице.