Kiemelt közlemények

A júliusi pályázat 2014. július 15-től augusztus 15-ig áll nyitva azon egyetemisták és főiskolások számára akik felvételt nyertek a Szerb Köztársaságban akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alap- illetve osztatlan képzés első évfolyamára és magyar nyelven végezték általános vagy középiskolai tanulmányaikat a határozat rendelkezéseivel összhangban.

A hétvégén kémiából és földrajzból készülhetnek fel a felvételizők

A felkeszito.mntosztondij.org.rs címen magyar nyelv és irodalomból, német és angol nyelvből, informatikából, kémiából, matematikából, földrajzból, biológiából, történelemből, alkotmány és állampolgári jogokból valamint közgazdaságtanból találhatják meg a szükséges tananyagot.

A Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatja az érdekelteket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenlőségi Titkársággal megkötött együttműködési megállapodása alapján az idei évben is megteremtődtek a feltételek az oktatási, valamint nevelési foglalkoztatottak pszichofizikai alkalmassági felmérésére magyar nyelven.

A http://www.ferha.net honlapról letölthető jelentkezési lappal várjuk a jelentkezőket szakembereket, intézményeket, civil szervezeteket vagy a felnőttképzés bármely területén dolgozókat, valamint azokat is akik a jövőben szeretnének felnőttképzési tevékenységet folytatni.

A jogosítványok megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgakérdések már elkészültek magyar nyelven és jelenleg a nyomdában vannak.