Hírek a kultúrából

A munkálatok megkezdődtek, és egy részét még az idén elvégzik. Az emlékpark a tervek szerint az író születésnapjára, azaz március 29-re elkészül.

A nemzeti tanács által kiemelt jelentőségűnek nyilvánított intézményekből 14 pályázat nyert

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő támogatás összege 1.799.000,00 dinár, amelyre 17 intézmény pályázott sikeresen.

Ez alkalommal Kosztolányi Dezső Színház és a Szabadkai Népszínház részesült támogatásban

Túlnyomórészt lányok vettek részt A pillanat mestere – Robert Capa, a fotós című fotótáboron, amelyet az MNT szervezett a középiskolások részére

A szabadkai városi képviselő-testület 2013. április 30-i ülésén elfogadásra került a Kosztolányi Dezső Színház feletti alapítói jogok részleges átruházása a Magyar Nemzeti Tanácsra.

A Topolyai Múzeum önállósulásáról Lovas Ildikó,az MNT kulturális tanácsosa nyilatkozott

A szabadkai Városrendezési Intézet, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet valamint a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatalának képviselői által megtartott munkajellegű megbeszéléssel kezdetét vette a Szarapka Tibor szobrászművész által elképzelt Kosztolányi-emlékpark ötlettervének majdani kidolgozása.

Az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős magyar színészosztálya egyelőre tiszteletdíjasként fog dolgozni a zentai színházban