Általános hírek

Értesítjük a választópolgárokat, hogy a Nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsairól szóló törvény rendelkezéseinek értelmében az esedékes nemzeti tanácsi választásokat októberben szervezik meg.

A pályázók útiköltségtérítésre kérhettek támogást, amely a tömbben és a szórványban működő magyar civil szervezetek kapcsolattartása folyamán merülnek fel.

A pályázatra összesen beérkezett 6 kérelem közül mind a 6 pályázó támogatásban részesül összesen 756.430,00 dinár értékben.

A pályázaton legfeljebb 300 egyetemistát és főiskolai hallgatót támogat az MNT. Jelentkezési határidő: augusztus 15.

A júliusi pályázat 2014. július 15-től augusztus 15-ig áll nyitva azon egyetemisták és főiskolások számára akik felvételt nyertek a Szerb Köztársaságban akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alap- illetve osztatlan képzés első évfolyamára és magyar nyelven végezték általános vagy középiskolai tanulmányaikat a határozat rendelkezéseivel összhangban.

Az MNT négyéves munkáját összegezte szerdai ülésén a tanács

Dr. Korhecz Tamás: Az emberek ma már jól ismerik és nem keverik össze egyik politikai párttal sem az MNT-t

A pályázati felhívás célja a szórvány – tömb, illetve a falu – város között megvalósuló olyan konkrét civil szervezeti együttműködések támogatása, amelyek során az erősebb tömb-magyar, illetve városi civil szervezetek segítik a szórvány-magyar, illetve falusi szervezetek munkáját.