Szent István-napi köszöntő

Nemzettársaim!

 

Augusztus 20-án államalapító Szent István királyunkra emlékezünk. Legnagyobb nemzeti ünnepünkön  köszöntök minden magyar embert, asszonyt, nőt, férfit és gyermeket!

Szent István ezer esztendeje szilárd keresztény alapokon államot épített Európa közepén, idegen népek gyűrűjében. Az államalapítás nem volt  népszerű, sem könnyű, súlyos áldozatokkal és könnyekkel  járt, de ezek az alapok immár ezer esztendeje állják a hullámverést, dacolnak a  viharokkal és a romlással.

Mi,  vajdasági magyarok a XXI. század elején autonómiát építünk Szerbiában, Magyarország határain kívül, de az ezeréves Szent István-i királyság területén. Hamarosan kiírásra kerülnek a nemzeti tanácsi választások, amelyeken mi, magyarok demokratikusan és közvetlenül választhatjuk  meg autonómiatestületünket,  a Magyar Nemzeti Tanácsot.  Az MNT újonnan megválasztott  képviselői lesznek azok,  akik az elkövetkező négy esztendőben folytathatják autonómiánk építését és ezzel hozzájárulnak a szülőföldön való megmaradásunkhoz és gyarapodásunkhoz.  Mindehhez  erős hitre, összefogásra és cselekvésre lesz szükség október 26- án, és azt követően is.  

 

Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke