Tanszercsomag a kisdiákoknak az MNT jóvoltábó

Idén hozzávetőlegesen 1600 magyar tagozatos elsős kisdiák kap tanszercsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. A gyerekek az iskolájukban kapják meg a minőségi termékekből álló felszerelést, amelynek idén bővült a tartalma.

Néhány tanszercsomag még a raktárban van, de iskolakezdésre minden magyar tagozatos elsős kisdiák asztalán ott lesz. Zsoldos Ferenc, az MNT alelnöke maga is járja az iskolákat. Idén Észak-bánságba viszi el a csomagokat.

Labda, ugrálókötél, első füzetem, filctoll, gyurma, metalofon és rengeteg kiegészítő – ezt tartalmazza az MNT által összeállított csomag. A szülőknek csupán a sportfelszerelést és az iskolatáskát kell beszerezniük. Zsoldos Ferenc, az MNT alelnöke: „Minden kisdiák a saját iskolájában tudja átvenni, általában az osztályokba viszik el az MNT tagjai, delegáltjai, mindenféleképpen MNT-hez kötődő személyek. Az egész Délvidéket járjuk szeptember első napjaiban, valahol egy kis ünnepséget, fogadást szerveznek. A lényeg az, hogy a gyerekek elkapják a kezükbe és tényleg mindenki örülni szokott neki.”

Már negyedik éve támogatja a diákokat az MNT. Idén egy filctoll készlettel gazdagodott a csomag. A szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy jó minőségű termékeket kapjanak a diákok. Joó Horti Lívia, az MNT Közoktatási Bizottságának elnöke azt mondja, a minőségi oktatási eszköz feltétele a minőséges oktatásnak.

Click to play this video
2014 08 26 Tanszercsomag a kisdiákoknak az MNT jóvoltából

Néhány iskola már elvitte a tanszereket, de ezekben a napokban is folyamatos a csomagok elszállítása. A diákok a sulikezdéskor kapják kézhez a tanfelszerelést.