Sikeres az MNT és a VaMaDisz felsőoktatási tájékoztató körútja

Összesen 35 olyan középiskolában jártak az MNT és a VaMaDiSz képviselői a felsőoktatási tájékoztató körút során, amelyben magyar végzős diákok tanulnak. Idén először szervezték meg közösen a körutat és készítették el a tájékoztató füzetet. A diákszervezet és a Magyar Nemzeti Tanács együttműködése zökkenőmentes volt – emelték ki a mai sajtótájékoztatón.

Január közepétől mostanáig minden végzős magyar középiskoláshoz eljutottak a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Diákszövetség képviselői a felsőoktatási tájékoztató körútjuk során- emelte ki Sóti Attila, a VaMaDiSz újvidéki elnöke. „13 községet látogattunk meg, 35 középiskolát, és valamivel több mint 1600 végzős diáknak tartottuk meg az előadásainkat.”

Egy éve született meg az ötlet az MNT és a VaMaDiSz együttműködéséről, idén pedig már közösen járták a vajdasági településeket, hogy információkkal lássák el a végzősöket a szerbiai továbbtanulási és ösztöndíjlehetőségekről. A hallgatók személyesen adták át tapasztalataikat- mondta Lengyel László, az MNT felsőoktatási ügyekkel megbízott tanácsosa. „Ez az egész a fiataloknak kedvezően, lendületesen, a fiatalokat érintő operatív segítségnyújtással egybekötve kell, hogy elhangozzék, és ezt a dimenziót épp a VaMaDiSz tudja nyújtani.”

Az MNT és a VaMaDiSz által közösen készített felsőoktatási tájékoztató minden továbbtanuláshoz szükséges információt tartalmaz- nyilatkozta Ágó Krisztina, programkoordinátor. „Ezt a füzetet mi 2000 példányban nyomtattuk ki. Mivel valamivel több mint 1600 végzős hallgató van, ezért minden hallgatóhoz ingyenesen el tudtuk juttatni az előadások alkalmával ezt a füzetet, valamint aki csak igényelte, akár fiatalabbak, az ő számukra is tudtuk biztosítani a lehetőséget, hogy tájékozódjanak.”

A közös felsőoktatási tájékoztató füzet DVD melléklete – a tervek szerint – jövőre okostelefonokra telepíthető alkalmazás formájában is elérhető lesz.