Európai Uniós civil jó gyakorlatok konferencia

A Magyar Nemzeti Tanács a Civil Konzultatív Testület megalakításával és a Vajdasági Magyar Civil Stratégia megalkotásával egy olyan hiánypótló feladatot vállalt fel, amelyre már igen nagy szüksége volt a vajdasági magyar civil szférának, ez pedig az együttgondolkozás és együttműködés intézményessé és hatékonyabbá tétele.

Civil szervezeteink az elmúlt időszakban igen komoly kihívások előtt állnak, ugyanis  a szervezeteknek a közösség érdekvédelme, a felvállalt feladatok elvégzése és a minőséges programok megszervezése mellett, az egyre szűkülő szerbiai és magyarországi támogatások ellenére is  biztosítani kell a szervezet működéséhez és fejlődéséhez szükséges feltételeket,  amelyhez az utóbbi időben az Európai Uniós támogatások lehívása jelenthet megoldást.

Annak érdekében, hogy civil szervezeteink minél felkészültebbel legyenek  az Európai Uniós programok megvalósításában és  a támogatások lehívásában, a Magyar Nemzeti Tanács  tanácskozást szervezett, Európai Uniós civil jó gyakorlatok címmel.

A tanácskozásra  2013. április 27-én került sor a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (Strossmayer utca 11.) dísztermében. A megvalósult programot, illetve az előadók prezentációit megtekinthetik ezen az oldalon. Továbbá a konferencián készült képeket a következő link alatt tekinthetik meg: http://mnt.org.rs/kepgaleria/748-Europai-Civil-jo-gyakorlat-konferenica.Az elhangozott előadások anyagai