Aktuális

Összesen 460 pályázat érkezett , amelyből a Magyar Nemzeti Tanács 158 pályázatot tudott támogatni, összesen 12.005.500,00 dinár értékben.

Az elektronikus és nyomtatott sajtó médiatérképe a Vajdaságban címmel újabb tanácskozást szervezett a budapesti Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet és a Magyar Nemzeti Tanács Zentán.

A Magyar Nemzeti Tanács 2010. szeptember 30-ai keltezésű folyamodványában javasolta a Szerbiai Pszichológiai Társaságnak a nevelők, tanítók, tanárok és egyéb oktatásban foglalkoztatottak meghatározott pszicho-fizikai alkalmassági tesztjeinek magyar nyelvre történő fordítását.

A Magyar Nemzeti Tanács a közelmúltban összeállította felsőoktatási ösztöndíjprogramjáról szóló tájékoztató füzetecskét. Az MNT először a 2011/12-es tanévben írja ki az ösztöndíjpályázatot. Dr. Korhecz Tamás reményei szerint a következő tanévtől kezdve legalább 500, de esetleg 600–700 stúdiumát elkezdő fiatalt tudnak majd támogatni. Az ösztöndíjak összege várhatóan havi 120 és 150 euró között...

Újabb 19 intézményt nyilvánított kiemelt jelentőségűvé a nemzeti tanács — A Hét Napban sem lesz laptanács

Az MNT elnöke értékeli Orbán Viktor belgrádi látogatásának eredményeit

A helyi lapok, a Magyar Szó és a Hét Nap közötti együttműködésre sokfajta lehetőség kínálkozik – Nem szabad belenyugodni a nyelvi igénytelenségbe

A Szerbiai Közigazgatási Bíróság helyt adott azoknak a kereseteknek, amelyekben a Magyar Nemzeti Tanács kérte a zentai önkormányzat azon határozatainak a megsemmísítését, amelyekkel a Nemzeti Tanács jogosítványait semmibe véve a zentai Képviselő testület kinevezte a zentai oktatási intézmények igazgatóbizottságainak a tagjait.

A budapesti Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet és a Magyar Nemzeti Tanács Rádiós médiatérkép a Vajdaságban címmel szervezett tanácskozást a Zentai Alkotóházban

A Magyar Nemzeti Tanács üdvözli azt a pozitív változást ami Magyarország nemzetpolitikáját jellemzi az elmúlt hónapokban.