Általános hírek

Dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke sajtótájékoztatót tartott az MNT-ben zajló aktuális eseményekről

Fordítói szeminárium Szabadkán az önkormányzatok fordítóinak

A nemzeti közösségek nemzeti tanácsairól szóló törvény módosításának előkészítésével megbízott közel húsztagú szakértői munkacsoport több hónapon át zajló egyeztetés után a közelmúltban befejezte munkáját. A módosítás célja az, hogy a következő évben esedékes nemzeti tanácsi választásokig pontosabb és érettebb törvényes keret vonatkozzon a nemzeti tanácsokra.

Gál Kinga és Schöpflin György néppárti európai parlamenti képviselők Szabadkán a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Szövetség vezetőivel tanácskoztak Szerbia EU-s csatlakozási tárgyalásairól, valamint a vajdasági magyarság jogarairól és helyzetéről.

A munkálatok megkezdődtek, és egy részét még az idén elvégzik. Az emlékpark a tervek szerint az író születésnapjára, azaz március 29-re elkészül.

Civil tájékoztató fórumot szerveztek Szabadkán

Annyival kap kevesebb MNT-ösztöndíjat idén az államilag támogatott kollégiumban lakó hallgató, mint amennyivel kevesebbet is fizet a kollégiumi szállásért a lakbérekhez képest

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala értesíti az MNT ösztöndíjasait, hogy az első évesek hallgatói ösztöndíjainak kifizetésére november 12-től, keddtől kerül sor.

9. alkalommal díjazta a legjobb diákkutatásokat Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és az MNT

Orbán Viktor magyar miniszterelnök „Kárpát-medencei mércével” sikerként könyvelte el a Magyar Nemzeti Tanács létrehozását, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy az erről szóló jogszabályban meghatározott lehetőségeket a tanács teljes mértékben ki tudja használni – írja az MTI