Általános hírek

XI. alkalommal rendezik meg Palicson a hagyományos jogi-nyelvhasználati tanácskozást

A Magyar Nemzeti Tanács a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társalapítója lesz

A kompetenciákon alapuló oktatásról tartottak konferenciát Szabadkán pedagógusok számára

A Magyar Nemzeti Tanács 33. rendes ülésén módosította a felsőoktatási és a demonstrátori ösztöndíjakról szóló határozatot, amely szerint a kollégiumokban élő és a 30 kilométernél kisebb távolságra élő diákok csak 90 euró ösztöndíjat kapnak, a demonstrátori munkába pedig elsősorban az MNT ösztöndíjasait igyekeznek bevonni. Hivatalossá válnak Szécsány község településeinek magyar helységnevei,...

Bemutatták a vajdasági magyar civil stratégia eredményeit

A szabadkai városi képviselő-testület 2013. április 30-i ülésén elfogadásra került a Kosztolányi Dezső Színház feletti alapítói jogok részleges átruházása a Magyar Nemzeti Tanácsra.

A Topolyai Múzeum önállósulásáról Lovas Ildikó,az MNT kulturális tanácsosa nyilatkozott

Pásztor az EP kisebbségügyi munkacsoportjának ülésén hangsúlyozta, a nemzeti tanácsok munkája és működése mindennapjaink pozitív példája ahhoz képest, amiről ezekben a mindennapokban beszéltek az elmúlt két évtizedben.

A szabadkai Városrendezési Intézet, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet valamint a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatalának képviselői által megtartott munkajellegű megbeszéléssel kezdetét vette a Szarapka Tibor szobrászművész által elképzelt Kosztolányi-emlékpark ötlettervének majdani kidolgozása.

Az Újvidéki Művészeti Akadémia végzős magyar színészosztálya egyelőre tiszteletdíjasként fog dolgozni a zentai színházban