Molnár Aranka

Molnár Aranka 1957-ben született. Oklevelet az Újvidéki Jogi Egyetemen szerzett. 1982. februárjától  „Zrenjanin” hetilap újságíró-gyakornok, újságíró, majd párhuzamosan dolgozott a Zrenjanini Rádióban is, mindig két nyelven, a szerb nyelven megjelenő lapban, és a Rádió magyar nyelvű adásában, később az újságban beindított egy magyar oldal szerkesztője volt.

2005-ben a Rádió külön közvállalatként kivált, akkor a kisebbségi műsorok szerkesztőjének nevezték ki, 2008 júliusa óta a Rádió főszerkesztője.

Újságírói pályája során időnként tudósítója volt az Újvidéki Rádiónak, a Hét Napnak, de bedolgozott más magyar nyelvű médiáknak is.

Több olyan szemináriumon is részt vett, amelyek a kisebbségi médiák helyzetével foglalkoztak, az európai úniós csatlakozási folyamatban a tájékoztatási eszközök szerepéről szervezett projektumban is részt vett. Szerkesztősége képviselőjeként az Újvidéki újságíró iskola) tanfolyamait is elvégezte.                  

Folyamatos  tudósításaiért kiérdemelte a nagybecskereki székhelyű Körzeti Gazdasági Kamara plakettjét, 2010 januárjában pedig a belgrádi Európai integrációs iroda pályázatán magyar nyelvű riportjával jutalmául egy brüsszeli tanulmányúton vehetett részt.