Sajtóközlemények

A Szerbiai Közigazgatási Bíróság helyt adott azoknak a kereseteknek, amelyekben a Magyar Nemzeti Tanács kérte a zentai önkormányzat azon határozatainak a megsemmísítését, amelyekkel a Nemzeti Tanács jogosítványait semmibe véve a zentai Képviselő testület kinevezte a zentai oktatási intézmények igazgatóbizottságainak a tagjait.

A Magyar Nemzeti Tanács üdvözli azt a pozitív változást ami Magyarország nemzetpolitikáját jellemzi az elmúlt hónapokban. Az állampolgársági törvény számunkra kedvező módosítása, a nemzeti összetartozás törvénye, a határon túli magyarok támogatására szánt keret várható bővítése után a Magyar Állandö Értekezelt MÁÉRT hat év utáni összehívása és sikeres megtartása egy újabb is kedvező üzenet a...

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Dr. Korhecz Tamás mai napon, 2010. Október 20-án belgrádban megbeszélést folytatott Dr. Žarko Obradović oktatási miniszterrel, Dr. Jeges Zoltán Tartományi Oktatási Titkárral és közvetlen munkatársaikkal.

2010. október 5-én Zombor Város Közigazgatásának Kommunális Ügyosztálya és Zombor Város Városi Közigazgatásának Utca-, tér-, iskola-, intézmény- és egyéb település részének elnevezését javasló bizottsága 2010. szeptember 20-án megtartott ülésének jegyzőkönyve alapján utcanév-véleményezés tárgyában javaslatot küldött a Magyar Nemzeti Tanács Nyelvhasználati Bizottságához, amelyben véleményét...

A Magyar Nemzeti Tanács a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületével együttműködve felvállalta a vajdasági magyar médiatér feltérképezését - különös tekintettel a kistérségi médiára, valamint a szórványban működő írott és elektronikus sajtóra.

A Magyar Nemzet Tanács Kulturális Bizottságának szeptember 28-i ülésén egyhangúlag elfogadták a magyarkanizsai, topolyai, zentai, óbecsei, újvidéki, adai, nagybecskereki, zombori és nagykikindai kiemelt jelentőségű kulturális intézmények javaslatát. Mintegy huszonnyolc intézményről hoztak ilyen döntést.

A Magyar Szó 2010. szeptember 20-ai hétfői számában a Versec szóban és dalban című írásban a Magyar Szó szerint a nyilatkozó Lantos Lajos, a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület elnöke a következőt állítja: „81 meghívót küldtek el a VMSZ és az MNT tisztségviselőinek, de senki sem tartotta érdemesnek, hogy részt vegyen a rendezvényen” míg a Magyar Szó 2010. szeptember 21-ai számában Lantos...

A vajdasági magyar színházak képviselői: Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház magyar társulatának igazgatója, az Újvidéki Színház képviseletében Hajdu Ibolya igazgatóhelyettes, Urbán András, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Magyar Attila, a Tanyaszínház vezetője vettek részt azon a szakmai megbeszélésen, melyet...

A Magyar Nemzeti Tanács szeptember 3-án megtartott III. ülésén a Nyelvhasználati Bizottság tagjainak sorából saját kérésére felmentette Kiss Rudolfot és helyette Sági Csillát nevezte ki a bizottság tagjává.

A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban kiemelten foglalkozott a beodrai magyar óvodai csoport újraindításának kérdésével, és nagyon örültünk annak, hogy közel 10 éves szünet után igény mutatkozott a magyar csoport újraindítására.

« Első 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Következő ›