Sajtószoba

Annyival kap kevesebb MNT-ösztöndíjat idén az államilag támogatott kollégiumban lakó hallgató, mint amennyivel kevesebbet is fizet a kollégiumi szállásért a lakbérekhez képest

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala értesíti az MNT ösztöndíjasait, hogy az első évesek hallgatói ösztöndíjainak kifizetésére november 12-től, keddtől kerül sor.

9. alkalommal díjazta a legjobb diákkutatásokat Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és az MNT

Orbán Viktor magyar miniszterelnök „Kárpát-medencei mércével” sikerként könyvelte el a Magyar Nemzeti Tanács létrehozását, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy az erről szóló jogszabályban meghatározott lehetőségeket a tanács teljes mértékben ki tudja használni – írja az MTI

A vajdasági magyar felnőttképzésről tartottak konferenciát Magyarkanizsán

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő támogatás: 3.950.000,00 dinár, amelyből 77 oktatási intézmény kap támogatást.

Rácz Szabó László a rovásírás oktatását szorgalmazza a magyar osztályokban

A Díj ünnepélyes átadására a Kisebbségek világnapja alkalmából kerül sor. Jelölni lehet minden olyan szerbiai állampolgárságú, szerbiai lakóhellyel rendelkező, magyar és nem magyar nemzetiségű természetes személyt, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a magyar nyelv hivatalos használatának gyakorlati megvalósításához.

A nemzeti tanács által kiemelt jelentőségűnek nyilvánított intézményekből 14 pályázat nyert