Hírek az oktatásból

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatalának elnöke 2013. november 14-én meghozta a 2013/14-as iskoalévre vonatkozó demonstrátori ösztöndíjakra vonatkozó jogosultsági rangsor megállapításáról szóló határozatát.

Annyival kap kevesebb MNT-ösztöndíjat idén az államilag támogatott kollégiumban lakó hallgató, mint amennyivel kevesebbet is fizet a kollégiumi szállásért a lakbérekhez képest

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala értesíti az MNT ösztöndíjasait, hogy az első évesek hallgatói ösztöndíjainak kifizetésére november 12-től, keddtől kerül sor.

9. alkalommal díjazta a legjobb diákkutatásokat Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és az MNT

A vajdasági magyar felnőttképzésről tartottak konferenciát Magyarkanizsán

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő támogatás: 3.950.000,00 dinár, amelyből 77 oktatási intézmény kap támogatást.

A Magyar Nemzeti Tanács idén második alkalommal külön pályázati eljárás keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával ösztöndíjazza a vajdasági magyar médiában foglalkoztatott egyetemi hallgatókat.

A népi hagyományok oktatásához kaptak útmutatót a magyar nyelven tanító pedagógusok a Magyar Nemzeti Tanács által ma megszervezett egynapos képzésen, Szabadkán. A választható tantárgy iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

A kutatás a szerbiai diplomahonosítás folyamatára és a hazatért értelmiség elhelyezkedésére, jövőképére kérdez rá. A cél olyan információk összegyűjtése a diplomahonosítás folyamatáról, buktatóiról amely segítséget nyújthat a hasonló cipőben járó egyéneknek.

Az idén több mint négyszáz hallgatót támogat ösztöndíjjal az MNT