Sajtószoba

A pályázatra összesen beérkezett 23 kérelem közül mind a 23 pályázó támogatásban részesül. A kirándulásokat az óbecsei Than Emlékházba és az aracsi pusztatemplomba szervezik.

Az elmúlt négy évben a legtöbb pénzt az oktatásba fektették – mondta dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke a szabadkai Városháza dísztermében szerdán megtartott tanácskozáson. Hangsúlyozta: Nem tévedtek akkor, amikor kiemelt helyet biztosítottak a közoktatásnak, hiszen a magyar közösség általános tudásszintjének növelésére irányuló erőfeszítések megtérülni látszanak.

Nyolc civil szervezet részesül az MNT Közigazatási Hivatala által összeállított ajándékcsomagban, amely játszósarkok berendezéséhez szükséges eszközöket tartalmaz

Az MNT 5 közvállalatot támogat abban, hogy a hivatalos honlapjukon megjelenő közérdekű tartalmakat magyar nyelven is közzé tegyék.

Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a Családbarát munkahelyek meghonosítása a Vajdaságban című szabadkai konferencián elmondta, hogy az MNT hivatalában, illetve az MNT-hez tartozó intézményrendszerben családbarát munkahelyeket hoznak létre.

Az MNT a kulturális stratégiáján belül — az örökségvédelmi program keretében — a kiemelt jelentőségű műemlékek közé sorolta a szabadkai zsinagógát. Ehhez kapcsolódik, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a március végi, szabadkai látogatásakor a magyar állam százmillió forintos hozzájárulását ajánlotta fel az épület belső terének felújítására. A támogatás felhasználásának megfelelő...

Több vajdasági település után ma délután Szabadkán is bemutatták a Mint oldott kéve című könyvet. Hódi Sándor, a könyv szerzője egy egyre súlyosbodó demográfiai problémával foglalkozik: a fogyó népességgel. A probléma társadalmi és lélektani okaira próbál választ adni.

A tanácskozáson ismertetett nemzetközi, európai és szerbiai autonómia-modellekkel foglalkozó esettanulmányok kétségtelenül új információkkal szolgálnak majd mind a tudományban mind a gyakorlatban tevékenykedő jogászoknak.

A magyar nemzeti Tanács 42.rendes ülésén döntöttek a képviselők a családbarát önkormányzatnak és a példamutató nagycsaládnak odaítélendő díjak létrehozásáról és odaítélésének feltételeiről. Napirenden szerepelt három oktatásügyi kérdés, valamint beszámoló hangzott egy, a tanács számára ingyenesen felajánlott ingatlan bérleti szerződésnek esetleges megkötéséről.

A hatáskörök egyelőre érintetlenek maradnak – Érthetőbbé és pontosabbá válik a jogszabály